Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe 2015 - 2023

Dapatkan Bantuan Pengurusan Harta Pusaka Yang Tepat & Menepati Syarak

Melindungi harta pusaka keluarga anda

Menjaga kebajikan waris yang anda kasihi

Menyelamatkan keluarga anda dari perebutan harta

Ramai waris yang buntu dalam menguruskan harta pusaka si mati.

Apakah langkah-langkah yang perlu dilakukan? Dengan siapa atau pihak manakah yang waris patut berurusan? Berapakah fi yang akan dikenakan? 

Kebanyakan waris tidak faham atau tidak mempunyai pengetahuan mendalam mengenai hukum faraid apatah lagi tentang pengurusan harta pusaka. Akibatnya, harta peninggalan si mati menjadi beku dan tidak dapat diwariskan.

Proses pengurusan harta pusaka boleh menjadi lebih rumit & mahal jika diperlambatkan lagi.

Pada tahun 2020 sahaja, sejumlah RM70 bilion harta pusaka telah dibekukan dan sebahagian besar daripada harta yang beku itu adalah dalam bentuk hartanah dan wang.

Jumlah ini jika disimpan di dalam bank, dividennya sahaja boleh membiayai kos pengurusan 10 universiti selama 20 tahun! Bayangkan nasib serta kerugian yang menimpa waris si mati.

Dapatkan bantuan pengurusan harta pusaka melalui proses perundangan yang tepat & menepati syarak.

Kausar Wealth bersedia membantu umat Islam yang kematian ahli keluarga dengan perkhidmatan pengurusan harta pusaka sama ada di Pejabat Pusaka Kecil, Mahkamah Tinggi Sivil atau Mahkamah Tinggi Syariah.

Waris akan dibantu sehingga Surat Kuasa Mentadbir dan Perintah Pembahagian dikeluarkan (bagi kes Pejabat Pusaka Kecil) atau sehingga Geran Probet / Letter of Administration dan Distribution Order dikeluarkan (bagi kes Mahkamah Tinggi Sivil).

Bagaimana Kausar Wealth dapat membantu anda dalam pengurusan harta pusaka?

R

Semakan status ahli waris melalui analisis faraid & analisis aset

R

Menjelaskan segala hukum faraid agar lebih difahami

R
Pengurusan harta pusaka di Pejabat Pusaka Kecil bagi nilai harta pusaka yang kurang dari RM 2 juta dan mempunyai tanah
R
Pengurusan harta pusaka di Mahkamah Tinggi Sivil bagi nilai harta pusaka melebihi RM 2 juta
R
Pengurusan harta pusaka di Mahkamah Tinggi Syariah bagi perkara-perkara yang berkaitan dengan Mahkamah Tinggi Syariah
R

Permohonan dokumen penting seperti Surat Kuasa Mentadbir, Perintah Pembahagian, Geran Probet / Letter of Administration dan Distribution Order

R

Konsultasi komprehensif agar anda rasa yakin dan tenang

R
Dan banyak lagi…

Kausar Wealth telah dinobatkan sebagai Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe selama 9 tahun berturut-turut

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Pemenang Anugerah Khalifah WSB Tahun 2015-2023

Rakan Pelaksana Gerakan Kesedaran Hibah Perak

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Nilai Harta Terkumpul Yang Telah Diurus & Diselamatkan

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Seramai 7000 orang pelanggan seluruh Malaysia

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Melatih hampir 1400 perunding berdaftar di seluruh negara

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Pemenang Anugerah Khalifah WSB Tahun 2015-2023

Rakan Pelaksana Gerakan Kesedaran Hibah Perak

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Nilai Harta Terkumpul Yang Telah Diurus & Diselamatkan

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Seramai 7000 orang pelanggan seluruh Malaysia

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Melatih hampir 1400 perunding berdaftar di seluruh negara

Seperti Yang Tersiar Di Paparan Akhbar & Media

Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe
Agensi Terbaik Wasiyyah Shoppe

Testimoni Klien

Dengar apa kata mereka yang telah berurusan dengan kami

The best decision I have made…

The best decision I have made. Terima kasih tuan Khamarul Azhar Hashim  atas penjelasan terperinci. Sangat sangat membuka minda. 

Sebak sebenarnya ketika melafazkan akad untuk hibah, persediaan untuk yang PASTI. Semoga dengan perancangan hibah ini akan dapat memudahkan segalanya buat keluarga bila tiba masanya kelak.

Liza Hanim

Penyanyi dan Pelakon

Penerangan yang terperinci dan senang nak faham…

Hibah and Perwarisan for muslims is one subject matter that is so complicated because it involves many regulators and laws for business, land, properties and other assets. What makes it more complicated for me is that I am married to a Chinese convert and only have daughters. No son. Faraid becomes more complicated. Thanks to Khamarul for explaining all these in a simple way and educating me on all the risks involved. Its much clearer now and I have engaged him to do all my hibah and perwarisan to benefit my family even after when I am no longer in this world. He is the best! I guess that is why his agency is the top Hibah & Perwarisan agency 5 years in a row.

Anuar Shariff

KARL Consult Sdn Bhd

Walaupun sedikit, harta boleh dilegasi…

Ahyat bersyukur kepada Allah dapat mengenali Tuan Kham dan seluruh team beliau di Kausar Wealth Management kerana dapat bekalkan diri dengan ilmu pengagihan harta yang super power! Kita orang Islam ni kurang pengetahuan dan kurang kesedaran tentang pemilikan hartanah dan mengumpul harta berbanding bangsa lain. Harta yang sedikit kita dapat kumpul itu pun kita kurang pandai nak uruskan semasa hidup untuk ditinggalkan sebagai legasi kepada anak cucu kita. Ahyat kagum dengan ilmu pewarisan yang disampaikan dengan cara yang paling mudah untuk difahami oleh Tuan Kham dan team. Sekali lagi, Ahyat ucapkan terima kasih sekalung budi kepada Tuan Kham dan Kausar Wealth Management kerana memperjuangkan ilmu pengurusan dan perancangan harta Islam yang bagi Ahyat adalah isu kritikal dalam masyarakat Islam kita di Malaysia. Tahniah dan syabas! Teruskan perjuangan ini!

Ahyat Ishak

Pengasas Pejuang Hartanah

Sedar dan faham kepentingan hibah…

Team Kausar Wealth Management mempunyai pengalaman untuk menerangkan hibah wasiat pengurusan dan perancangan harta islam. Saya sangat kagum dengan perincian ilmu yang mereka ada sehingga mampu menyedarkan dan memahamkan saya

Erry Arham Azmi

Pemilik Perniagaan

Very personalize…

Kausar Wealth Management adalah sebuah organisasi yang sangat cemerlang dalam bidang hibah, wasiat dan perancangan harta pusaka. Nasihat yang diberikan amat jelas dan terperinci. Setiap konsultansi terasa very personalize. Segala permasalahan diambil berat dan diambil kira. Kausar Wealth Management memang terbaik. Bincang semoga tenang, Rancang kerana sayang.

Wadie

Lead Interior Designer

Perkhidmatan yang sangat baik…

Mereka mempunyai pemahaman yang sangat baik tentang pengurusan hibah untuk keluarga islam dan mereka telah melakukan perkhidmatan yang sangat baik kepada keluarga saya.

Hafidz Aflix

Chief Operating Officer

Kini saya lebih senang dan tenang…

Terima kasih kepada Kausar Wealth Management. Alhamdulillah segala permasalahan saya sebelum ini sudah terjawab dengan betapa pentingnya melaksanakan hibah. Bagi menterjemahkan kasih sayang kepada keluarga kita, saya lebih senang dan tenang apabila sudah selesai membuat hibah ini. Jadi apabila saya sudah tiada esok, anak anak tidak akan bergaduh dan tiada campur tangan daripada orang lain berdasarkan apa yang telah kita hibahkan. Saya menggalakkan anda semua datang ke Kausar Wealth Management ini untuk sesi taklimat atau mencari ilmu kefahaman dan juga saya cadangkan supaya berhibah sebelum anda pergi dan juga beringat sebelum kita terkena.

Ismen Nadim

Penyanyi Hijjaz

Anda Rancang Kerana Anda Sayang!

Apakah nasib pasangan dan anak-anak setelah kematian si mati? Bagaimana waris boleh meneruskan kehidupan nanti? Bertindaklah segera sebelum terlambat.